13 Σεπ 2008

Παιχνίδια...

Ζούμε σε έναν κόσμο μάλλον σοβαρό. Ή ίσως σοβαροφανή..

Η καθημερινότητα μας αποσπάει όλο και περισσότερο απο τον πραγματικό εαυτό μας και απο τα ενδιαφέροντα μας ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στους περισσότερους απο εμάς. Ξεχνάμε να ασχοληθούμε με τα πράγματα που αγαπάμε, με αυτά για τα οποία προοριζόμαστε τόσα χρόνια ή αυτά που επιλέξαμε να αφιερώσουμε την αγάπη μας, ανάλογα με την οπτική του καθενός.

Ακόμα και όταν βρίσκουμε ή δημιουργούμε χρόνο για ότι μας αρέσει υπάρχουν πράγματα που όσο μεγαλώνουμε, κυρίως όσο μεγαλώνουμε, τα ξεχνάμε. Ξεχνάμε το παιχνίδι. Φυσικά ως πιο μεγάλοι πλέον πρέπει να φέρουμε και το παιχνίδι στα μέτρα μας. Πρέπει να ξεφύγουμε απο την "νομοτέλεια" του κερδίζω ή χάνω, της νίκης ή της ήττας. Πρέπει να αφοσιωθούμε περισσότερο στο ίδιο το παιχνίδι. Να το θέσουμε ως αυτοσκοπό ώστε να αδηγηθούμε κάπου ακόμα πιο μακριά. Να αλλάξουμε τους κανόνες. Άλλωστε παιχνίδια παίζουμε, γιατί να ακολουθούμε και σε αυτά τους κανόνες που ακολουθούμε στην καθημερινότητα του κόσμου μας;

Πρέπει να οδηγηθούμε στο να δημιουργήσουμε καταστάσεις, ατμόσφαιρες, παιχνίδια στην τελική τέτοια ώστε να μεταλλάξουμε την οπτική μας πάνω στα πράγματα. Να δημιουργήσουμε ή ακόμα καλύτερα να προκαλέσουμε διάθεση για παιχνίδι, για αλλαγή, για σπάσιμο των κανόνων, ίσως να οδηγηθούμε σε ανώτερες μορφές τέχνης όπου αυτό που θα μετράει θα είναι η επιβολή της παιχνιδιάρικης πραγματικότητας μας πάνω στην δομημένη και καθορισμένη πραγματικότητα μας με τέτοιον τροπο ώστε να παραμένει το πνεύμα μας δημιουργικό και να μεταλλάξουμε την κοινωνία μας οριστικά προς ένα μέλλον διαφορετικό, πιο κοντινό στα όνειρα μας.

Σηκωθείτε λοιπόν και πάρτε μέρος στο παιχνίδι ή ακόμα καλύτερα δημιουργήστε το δικό σας παιχνίδι και καλέστε κόσμο να το παίξει! Μπείτε στην δημιουργία και την τέχνη και μεταλλάξτε την με την ενεργή παρουσία σας. Σταματήστε να είστε απλοί θεατές - αποδέκτες των πραγμάτων και δημιουργήστε το δικό σας θέατρο, την δική σας παράσταση, το δικό σας παιχνίδι!




----------------
Now playing: Le Mystère des Voix Bulgares - Mir Stanke Le

Δεν υπάρχουν σχόλια: