13 Οκτ 2007

Μην ξημερώνεις ουρανέ...



Ο τίτλος αυτού του κειμένου είναι η υπέρτατη επίκληση, η ύστατη προσπάθεια χρήσης της μαγείας του λόγου για να διατηρήσω έστω για μια φορά τις μοναδικές αυτές στιγμές στην ζωή κάθε Ανθρώπου που δεν θέλει να περάσουν. Στιγμές που θέλουμε να αιχμαλωτίσουμε στην αλήθεια της ψυχής και όχι στην λήθη του χρόνου που μας κυνηγά... Στιγμές στις οποίες καταφέρνουμε να υπερβούμε την πάροδο του χρόνου και να τον επιβραδύνουμε για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, για να νιώσουμε βαθύτερα και πιο ουσιαστικά την αλήθεια των συναισθημάτων που βιώνουμε. Την απέραντη ομορφιά της φύσης της Σαμοθράκης, ένα μυστικιστικό φιλί προϊόν βαθειάς αγάπης, ένα ζευγάρι μάτια θεσπέσιας ομορφιάς στο λεωφορείο προς το Πανεπιστήμιο, την αμηχανία στην στάση του Μετρό με μια ανείπωτη αγάπη, τον καφέ με μια αγαπημένη φίλη, τις ατέρμονες συζητήσεις κάτω απο έναστρους και δακρυσμένους αυγουστιάτικους ουρανούς και τόσα άλλα. Εικόνες μεγάλης ή ελάχιστης διάρκειας που μας συνοδεύουν και μας σημαδεύουν για μια ζωή. Τραγούδια που εξιστορούν την ζωή μας. Ήχοι, μυρωδιές, εικόνες, γεύσεις, αισθήσεις και παραισθήσεις κομβικές στον κυκεώνα που ονομάζουμε ζωή. Η αλήθεια που κρύβουν μέσα τους αυτές οι στιγμές είναι αρκετή για να μας κάνει να αναζητούμε και να προσμένουμε την επόμενη σαν λύτρωση της άσχημης, άδικης και ανέμπνευστης πραγματικότητας που μας περιβάλλει. Στιγμές που λειτουργούν σαν υπέρτατη αλήθεια για τον ευγενή μας σκοπό.
Μια βιβλιοθήκη, αυτή των ημερών της ζωής μας, γεμάτη με τα πιο σπάνια, τα πιο καλλιτεχνικά και γεμάτα αραβουργήματα βιβλία που μας επιτρέπουν να βρίσκουμε την ηρεμία μέσα μας.
Μια φιλοσοφική λίθος των ψυχικών μας εναποθέσεων σε τούτο τον Κόσμο τον μικρό, τον Μέγα....
Αφουγκραστείτε μέσα απο αυτές τις στιγμές τις σχέσεις,
τα συναισθήματα και την αλήθεια που κρύβεται μέσα σας.
Ας αποθεώσουμε όλοι μας την Δημιουργία, την Τέχνη και το Μυαλό που κρύβουμε μέσα μας και όσο για τους υπόλοιπους, τους ανέμπνευστους, τους ανέραστους της ζωής ένα δίστιχο τους αφιερώνω:

"Κι είπε ποτέ σου μην τους πεις τι άσχημοι που μοιάζουν,
Αυτοί που σε σιχαίνονται μα στέκουν και κοιτάνε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: