2 Απρ 2008

Τί είναι Δημοκρατία στην χώρα μας....

Ονομάζουμε λοιπόν ένα κυβερνητικό μόρφωμα ως δημοκρατία όταν:

1) Δεν χρησιμοποιείται η απλή αναλογική έστω και όχι η ενισχυμένη αναλογική, για να είμαστε τουλάχιστον «πειστικοί» ότι ο καθένας ανάλογα με το τι θα πάρει σε ψήφους να έχει και το αντίστοιχο ποσοστό σε πιθανές έδρες.

2) Η δημοκρατία εκφράζεται μόνο από κάποια συγκεκριμένα κόμματα τα οποία είναι κυρίως 2 τα τελευταία 30 χρόνια περίπου, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα δεν μετέχουν σχεδόν καθόλου σε όλη την διαδικασία της διακυβέρνησης. Και πάλι καλά να λέμε δηλαδή που υπάρχουν και 5 κόμματα στην βουλή.

3) Δημοκρατία είναι μια κατάσταση όπου επιλέγουμε 300 «εκπροσώπους» μας, οι οποίοι δεν αλλάζουν τα τελευταία αρκετά χρόνια σε ποσοστά μεγαλύτερα των 50/300. Δηλαδή τα ίδια άτομα μας αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους σε όλα τα θέματα που διαχειρίζονται με έναν τρόπο μάλιστα τουλάχιστον πετυχημένο.

4) Δημοκρατία είναι λιγότεροι από 300 άνθρωποι να αποφασίζουν για το τι θα γίνει τα επόμενα τουλάχιστον 3-4 χρόνια στην πορεία της ζωής μας, καθώς εμείς είμαστε τουλάχιστον ανίκανοι να πράξουμε το ίδιο για τον εαυτό μας.

5) Όλες αυτές τις αποφάσεις τις «κρίνουμε» μόνο σε κάθε εκλογές καθώς τότε είναι «η ώρα του λαού».

6) Δημοκρατία επίσης είναι αυτοί οι 300 να αποφασίζουν για 11 εκατομμύρια.

7) Δημοκρατία είναι επίσης το ότι οι 300 βουλευτές λειτουργούν καθαρά με βάση τα συμφέροντα του λαού που τους εξέλεξε χωρίς να έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό για να κάνουν το σωστό και το λάθος.

8) Δημοκρατία είναι όταν ακόμα και αν όλος ο κόσμος κάνει πορείες εναντίον σου να μην έχεις την ευθιξία να παραιτηθείς για αυτόν τον λόγο και μόνο αλλά να τους απαντάς με γαλλική ευγένεια: «Δε μασάμε».

9) Δημοκρατία είναι όταν εμείς που ψηφίζουμε όλους αυτούς το κάνουμε με γνώμονα το τι θεωρούμε καλύτερο για την πάρτη μας και το βόλεμα μας και όχι για το κοινό καλό. (Τους περισσότερους Έλληνες τους εκφράζουν 2 πολιτικές παρατάξεις. Τι όμορφη που είναι η ζωή όταν συμφωνούμε σχεδόν όλοι.)

10) Δημοκρατία είναι 300 άνθρωποι, που δεν είναι ρομπότ τα οποία, ακόμα και αυτά, κάνουν λάθη, και υποκύπτουν σε κάθε είδους συμφέροντα.

11) Δημοκρατία είναι επίσης να συντηρούμε μια κατάσταση, ως εξουσιαστές, η οποία μας βολεύει, μας προωθεί και μας υποστηρίζει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμφισβητηθεί το κύρος μας και το όλο μας σύστημα που μας υποστηρίζει.

12) Δημοκρατία είναι επίσης εγώ ως νομοθέτης να είμαι υπεράνω των νόμων που συντάσσω, καθώς έχω βουλευτική ασυλία, καθώς και πολλά άλλα προνόμια τα οποία δεν έχουν οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί» και για τα οποία προνόμια οι υπόλοιποι που τα βλέπουν δεν έχουν λόγο.

13) Δημοκρατία είναι να αποφασίζω για τον εαυτό μου το μισθό που θα παίρνω και κανένας δεν θα έχει λόγο σε αυτό.

14) Δημοκρατία είναι μια λέξη τελικά η οποία καλύπτει κάθε είδους παρανομία με έναν μανδύα μιας λέξης η οποία θεωρείται πολύ «ιερή» για να αμφισβητείται.

15) Δημοκρατία είναι λοιπόν ότι θέλει ο καθένας να πιστεύει ότι σημαίνει αυτή η λέξη ή μήπως είναι «το καλύτερο από τα χειρότερα πολιτεύματα;»

16) Δημοκρατία είναι όλα αυτά που γράφω πιο πάνω να τα διαβάσετε ακόμα και αν διαφωνείτε με αυτά που γράφω και όταν φτάσετε σε αυτές τις γραμμές να σκεφτείτε το περιεχόμενο τους πριν διαφωνήσετε ή συμφωνήσετε με όλα αυτά που έχω γράψει.

17) Δημοκρατία είναι τέλος να δω αύριο τον αντίλογο σε αυτά που γράφω κάτω από τα
δικά μου σημεία και να χαρώ για αυτό, τουλάχιστον γιατί θα ξέρω ότι κάποιος τα διάβασε και μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει.


ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: